Ben je nieuw hier? Ben je hier per toeval terecht gekomen of zag je misschien mijn recept in “Deze week”? Welkom!
Volg je Cookameal al een tijdje? Geweldig! En ik heb leuk nieuws: Vanaf deze week kan je élke week een cookamealtje terugvinden in de vernieuwde streekkrant “Deze week”.
Natuurlijk hoop ik jullie allemaal nog heel vaak te mogen inspireren met lekkers. En als je thuis een cookamealtje klaarmaakt ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar het resultaat! Schrijf er over in de comments, of nog leuker… plaats een foto met #cookameal en @cookameal op social media. Dan kan ik van op afstand een beetje mee genieten!
Liefs
Amylia
Het recept van deze week in “deze week” was fenomenaal! Zalig! Kreeg vele complimenten.
Hoi Astrid, bedankt voor je comment! Héél leuk om te lezen dat je het recept getest hebt en je ook de weg naar mijn blog gevonden hebt… Doet me plezier! Ik hoop je natuurlijk nog vaker te mogen inspireren! Liefs, Amylia
hallo,
Onlangs kwam ik je recept tegen over kurkuma-gember shot. Ik ben in de colruyt verse kurkuma gaan kopen en op de verpakking stond om dit niet rauw te eten. Door verder opzoekingswerk, ben ik te weten gekomen dat het eten van rauwe kurkuma zelfs giftig is alsook met verse gember moet je oppassen.
Kan je me dan ev. een alternatief of suggestie geven hoe ik dan dit drankje kan maken of wat ik met die kurkuma en gember kan doen want ik heb hiervan wel qua hoeveelheid gekocht.
groetjes, sandra
Hoi Sandra
Goh, Ik heb het ook al gelezen… maar ik drink het vaak en ben er nog nooit ziek van geweest hoor! Er zijn heel wat mensen die het rauw gebruiken. Moest je twijfelen kan je de kurkuma en de gember kort koken in een kleine hoeveelheid water. en nadien dus net hetzelfde doen (en het afgekoelde water gebruiken). Bijvoorbeeld: https://www.wikihow.com/Eat-Raw-Tumeric
Daarnaast gebruik ik het vaak ook in soep, bijvoorbeeld bij pompoensoep, lekker!
Succes!