“Zolang ik me herinner, houd ik van pasta. Maar pasta was in mijn jeugd alleen spaghetti of macaroni. Volledig gaargekookt, volgens de verpakking. Ravioli kwam altijd uit blik. Van risotto en gnocchi had ik toen nog nooit gehoord”. Het had een quote van mezelf kunnen zijn, maar het is een stukje uit de inleiding van het nieuwste boek van Janneke Phillipi.
Team Phillipi
Janneke is kookboekenauteur en foodstyliste. Daarnaast ken ik haar vooral dankzij de heerlijke rubriek die ze schrijft voor Delicious. Haar recepten worden steeds vergezeld van de mooiste foto’s. Leuk om weten: de foto’s worden gemaakt door haar echtgenoot Serge Phillipi! Meestal gewoon bij hen thuis, Want de keuken loopt niet alleen over in een leefruimte, maar daarnaast ook in hun atelier/fotostudio. Voor hen de ideale manier om hun job te combineren met hun kids, een tweeling van 11. Over een topteam gesproken…
Enkele weken geleden had ik de eer om hen beiden te ontmoeten op een gezellige brunch bij “Le pain quotidien”. Ondertussen ben ik hélemaal fan. Janneke en Serge zijn mensen met een passie, en dat voel je. Geweldig!
Pasta, risotto & gnocchi, bij Janneke thuis
Ondertussen heb ik alle recepten gelezen en er al enkele getest. De conclusie? Bij Janneke thuis wil ik zeker en vast wel een gaan eten! De recepten zijn duidelijk en zonder al te veel poespas, just the way I like it. En uiteraard nog belangrijker, de smaken zitten goed! Meer dan goed zelfs, zo goed dat we al verschillende keren de portie voor 4 personen gezellig met z’n tweetjes opaten. #oeps
De fotografie is zoals verwacht prachtig. Samen met de mooie vormgeving en de duidelijke recepten vormen ze een topgeheel. Ja hoor, ik kan het niet verstoppen… het is een van mijn favoriete kookboeken van het moment!
Om jullie helemaal in de smaak te brengen deel ik alvast een van haar receptjes met jullie:
Tortellini bolognaise
Pasta, risotto & gnocchi – bij Janneke thuis
L&M Books – Karakter uitgevers B.V.
19,95 euro
1 Reactie