Pasen = chocolade
Het is weer bijna Pasen. En als ik aan Pasen denk, denk ik in eerste instantie aan chocolade. Ik bedoel, dan denk ik vooral aan chocolade. Heel veel chocolade. Verder denk ik ook aan eieren… Chocolade eieren uiteraard. En ik denk ook aan brunchen. Daar kan ik ook echt zo van genieten. Vrienden uitnodigen en een tafel vol lekkers klaarzetten. Rarara wat daar natuurlijk niet mag ontbreken? Chocolade natuurlijk! Geen wonder dus dat ik voor dit paasrecept mijn favoriete reep chocolade uit de kast haalde. Voor de gelegenheid koos ik voor Belgische choloade, de Jacques melkchocolade met hele hazelnoten. MMMMMMMMMMMMM.
De ingrediëntenlijst is kort, de bereiding is simpel en het resultaat is top.
Er is dus geen enkele reden om dit cookamealtje niet uit te proberen!
Ik presenteer deze chocoladevlecht graag tijdens een brunch, maar ook bij de koffie of als dessert (zie: met een bolletje roomijs) misstaat deze lekkernij nooit.
Chocoladevlecht (4 tot 6 personen)
1 vel bladerdeeg
1 reep van je favoriete chocolade (200 g)
4 el geschaafde amandelen
1 ei
Poedersuiker
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Plaats de reep chocolade in het midden van het bladerdeeg
- Maak links en rechts van de chocoladereep een gelijk aantal schuine insnijdingen in het bladerdeeg. Snij de stroken ongeveer even breed.
- Vouw het bovenste en onderste stuk over de reep
- Begin nu van boven naar beneden het deeg te vlechten: plooi de repen bladerdeeg, afwisselend links en rechts, over de chocoladereep
- Klop het ei los met een beetje water
- Bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel
- Bak de chocoladevlecht 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Verdeel de amandelschilfers over de vlecht en plaats nog 5 à 10 minuten terug in de oven, tot je gebak goudbruin is
- Bestrooi net voor het serveren met poedersuiker
En en en? Getest? Gesmaakt?
Ik ben benieuwd!
@cookameal #cookameal
x
Amylia
Heel gemakkelijk en heel lekker
Grtj
Addy